Megint volt Orbán a rádióban, éljen, éljen

2024. május 03. 20:54

És mindig lehet tanulni is tőle.

2024. május 03. 20:54
null
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Facebook

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Megint volt Orbán a rádióban, éljen, éljen. Legalább nem kell aggódni, hogy helyette éppen melyik szélsőjobb tanácskozáson blamál mindnyájunkat, kínos társaságban. És mindig lehet tanulni is tőle. Most pl. elmagyarázta, hogy miért aggatják tele unióellenes plakátokkal az országot. (Nekem legjobban az tetszik, amelyen az ördögien vörös trónszéken az ördögien vörös ruhát viselő Ursula von der Leyen ugráltatja magyar ellenzéki alördögeit).

Azért, mert ez már nem az az Unió, amibe beléptünk. Csak mi vagyunk ugyanazok.

Mert mi mindig békét és jólétet reméltünk, és erre tessék. Háború van és hát ... izé, az életszínvonalban már csak Bulgária áll mögöttünk, mindenki más lehagyott. (Utóbbit valamiért nem említette, biztosan kötötte az adásidő.)

Azt nem tudom, a háborút miért nem Putyinnál reklamálja, aki elkezdte. Sőt, Putyinéknak is kedvére való »biztonsági megoldást« igényel, amelyről nem gondolhatja komolyan, hogy nem Ukrajna egy részének, vagyis a rablott jószágnak a megtartását jelenti. Akkor már mi is felajánlhatnánk egy-két megyét.

Úgy tűnik, a NATO viszont nem menet közben romlott el, hanem már kezdetben is pocsékrossz volt. Most, a rádióból kellett megtudnunk, hogy – tessék elképzelni! – ha Orbán nem áll ellen, 1999-ben kitört volna a magyar-szerb háború. Mert a NATO – a fene essék belé – ezt akarta.

De ő nem és nem, dacosan nemet mondott nekik.

Benne már akkor is buzgott az önérzetes kipcsák vér. A »békekipcsák«, mint Pottyondi Edina mondja. Mint kiszámolták, a békekipcsák a rádióban ma reggel csak 67-szer mondta ki a »háború« szót. Kár, hogy időközben elfeledkezett már az egész NATO-s sztoriról, ezért nem beszélt róla eddig. Meg, mert titok. De velünk most szűk baráti körben megosztotta, hiszen köztünk marad.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­­I­g­a­­z­­i n­­i­m­f­­o­­m­­á­­­n­­i­­­á­­k­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Hopszjuliska
2024. május 06. 13:07
A "nem lesz gázár emelés" óta én ennek a nőnek egy szavát sem hiszem el! Pont ő okoskodik? Undormány
Héja
2024. május 06. 10:52
A levitézlett vénasszony nem bír magával. Szánalom.
evpus
2024. május 06. 08:18
Ti hazudtatok éjjel, nappal! És loptatok éjjel nappal! Ő legalább a tényekről beszél, mert szereti a hazáját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!